‘Dat jongetje wil gehoord worden he?’

Ze (13) fluisterde: “Volgens mij moet die moeder een ontvangstbevestiging geven”

Inmiddels is het een jaar of 8 geleden dat ik met de dochter van mijn toenmalige partner geregeld samen naar videofragmentjes keek die ik ging gebruiken in mijn trainingen. Ze was een nieuwsgierige dame. Kinderarts wilde ze worden. Het feit dat ik in het ziekenhuis op de kinderafdeling werkte was voor haar dan ook heel interessant. Ze begreep op haar jonge leeftijd al goed waarom contact maken belangrijk was. Samen gingen we de videobeeldjes analyseren en leerde deze kinderarts in de dop waarom het kijken naar initiatieven van kinderen essentieel is. En dat kinderen het zo nodig hebben om goed ontvangen te worden als ze iets duidelijk proberen te maken.

Op een gegeven moment zat ik met haar in de apotheek. Het was druk. Vlak bij ons zat een moeder met haar zoontje. Het jongetje jengelde enorm en herhaalde steeds dat hij naar huis wilde en de volumeknop werd meer en meer opengedraaid. Hoe trots was ik dat ik ineens in mijn oor gefluisterd kreeg: “Volgens mij moet die moeder een ontvangstbevestiging geven. Dat jongetje wil graag gehoord worden want anders gaat ie niet steeds herhalen he?!”

Ik denk dat ze een kei van een kinderarts gaat worden. Inmiddels studeert ze medicijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.