Sandra Spruijt
Medisch pedagogisch zorgverlener

De training voelde als een korte stage, zo fijn!”

Als medisch pedagogisch zorgverlener zocht ik naar kennis over de stappen die je in het contact met patientjes kunt maken om zo effectief en afgestemd mogelijk te kunnen communiceren. Ik ben mij nu meer bewust hoe belangrijk communicatie is en ik neem deze informatie mee in mijn werk. Door de videobeelden is het ook een hele praktische training die ik gelijk kon toepassen. Het heeft ook gemaakt dat ik meer zichtbaar durf te zijn en stelling durf te nemen op de werkvloer over het belang van goed communiceren met zieke kinderen. Jessica is een enthousiaste trainer met veel praktijkervaring. Ze spreekt duidelijk, is rustig en heeft aandacht voor de groep. De training was online goed te volgen en had wat mij betreft nog langer mogen duren. Ik merk wel dat ik zelf wat meer afwachtend ben in het reageren in een online omgeving. De training over babycommunicatie heb ik ook gevolgd. Beiden sluiten goed op elkaar aan. Er zat een kleine overlap in, de herhaling die maakte dat ik nog meer bewustwording kreeg over het belang van het toepassen van de bouwstenen van de basiscommunicatie.

Deelnemer (online) training ‘Communiceren met (zieke) jonge kinderen’

Zo belangrijk dat we baby’s sensitief bejegenen.”

“Als psychosociaal therapeut met o.a. specialisatie in prenataal trauma wilde ik meer weten over hoe een baby communiceert. Ik vind het belangrijk dat ik als professional ook deskundig ben op het gebied van babycommunicatie, zodat niet alleen de ouders maar ook de baby zich door mij gehoord en gezien voelt in het contact. De uitleg over basiscommunicatie vond ik heel fijn. Het maakt dat je ziet dat elke bouwsteen in de basiscommunicatie essentieel is. Iets wat ik intuïtief al doe, staat ineens helder omschreven. Het geeft handvaten wanneer het in de praktijk even anders loopt. De opbouw van de training was helder, het gebruik van filmpjes was zeer educatief en ondersteunend aan de theorie. Jessica heb ik als een helder, bevlogen en professioneel trainer ervaren. Ze vertelt vanuit haar ervaringen en geeft sprekende voorbeelden. Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar een live training met een meer natuurlijke interactie, vond ik online ook geslaagd. Jessica geeft genoeg ruimte om online te reageren en vragen te stellen. Tijdsduur was prima, door de boeiende stof was de drie uur zo voorbij. Een verrijkende training!"

Deelnemer (online) training ‘Communiceren met een (zieke) baby’

Yvonne Dalessi-van der Linden
Pedagogisch medewerker

Deze training is aan te raden voor álle professionals die met baby’s werken. ”

“Werken op een verticale groep betekent ook werken met baby’s. Soms had ik wel eens zo’n dag dat een baby het niet helemaal naar zijn zin had, maar dat ik niet kon plaatsen waarom. Om dit gedrag beter te kunnen begrijpen, heb ik me aangemeld voor de training babycommunicatie. De inhoud en opbouw zijn goed te volgen. De training is een mooie aanvulling en opfrisser van mijn kennis. Jessica is reuze enthousiast. Je voelt dat zij met veel plezier in het ziekenhuis heeft gewerkt en haar ervaring graag deelt. De training duurde mij eigenlijk te kort! Zo leuk om alle filmpjes te volgen en hier uitleg bij te krijgen. Ik heb een belangrijk inzicht opgedaan tijdens de training: nóg beter kijken. Hierdoor kan ik beter afstemmen en het gedrag van de baby beter interpreteren. Zo zie je handjes en vingertjes wel bewegen, maar dat daar ook een betekenis achter zit… Super leuk om dit te leren! Ook fijn om alle inzichten en weetjes over te kunnen dragen aan onzekere ouders. Ik heb ook direct mijn collega’s enthousiast gemaakt voor deze training."

Deelnemer (online) training ‘Communiceren met een (zieke) baby’

Cisca Cordier de Croust
Orthopedagoog-generalist, GZ-psycholoog, EMDR Practitioner, Supervisor, IMH-specialist i.o.

De communicatie van baby's is mooi weergegeven in de vele filmpjes.

“Tijdens mijn werk heb ik veel te maken met baby's en jonge kinderen. Vaak is er tijdens de geboorte, of kort daarna, van alles misgegaan en is er bijvoorbeeld sprake geweest van één of meerdere ziekenhuisopname(s). Deze gaan meestal gepaard met ingrijpende medische behandelingen. Ouders vertellen dat ze onzeker zijn over het contact met hun (zieke) kindje dat vaak nog onrustig is. Ik wil ouders daarbij graag steunen en hen meer vertrouwen geven. Om dit te kunnen doen, wilde ik eerst zelf goed voor ogen hebben hoe de allerjongsten zich met hun lichaamstaal uiten, daarom heb ik me aangemeld voor de training van Contact in Beeld. De communicatie van baby’s is mooi weergeven in de vele filmpjes die Jessica tijdens het training liet zien. Met haar uitleg en theoretische onderbouwing erbij, voel ik me nu beter uitgerust om deze ouders te kunnen helpen.”

Deelnemer (online) training ‘Communiceren met een (zieke) baby’

Het letten op kleine details, hoe vluchtig ook kan zoveel informatie geven.”

“Als lactatiekundige speel ik in op de hulpvraag van moeder en kind. Door deze training kreeg ik opnieuw inzicht hoe alert je kunt zijn op de allerkleinste signalen die worden uitgezonden. Het letten op de kleinste details, hoe vluchtig ook , kan al zoveel informatie geven. Jessica is een warme persoonlijkheid die met haar grote rugzak vol knowhow de deelnemers makkelijk meeneemt in haar verhaal. Opbouw van de training vond ik prima. Het is fijn dat er interactie mogelijk is doordat het een kleine groep deelnemers is.”

Deelnemer (online) training ‘Communiceren met een (zieke) baby’

Ankje Feenstra
Kinderverpleegkundige

Jessica heeft mij zelfvertrouwen gegeven in de communicatie met baby’s!”

“Tijdens mijn eerste jaar op de kinderafdeling voelde ik me onzeker in de omgang en tijdens de verzorging van zieke baby's. Verbale communicatie is nog niet mogelijk terwijl ik ze wel graag warmte en veiligheid wilde bieden tijdens een ziekenhuisopname. Uit nieuws- en leergierigheid heb ik me aangemeld voor de training babycommunicatie van Contact in Beeld. Tijdens de interactieve training hebben we veel filmpjes met elkaar bekeken en besproken. Daardoor heb ik veel kennis en inzichten opgedaan die ik nu toepas in mijn werk. Jessica heeft me zelfvertrouwen gegeven. Ik merk dat ik minder onzeker ben en dat de baby’s goed reageren als ik met hen communiceer. Jessica is tijdens de training heel rustig en prettig aanwezig. Je merkt dat ze veel ervaring en passie heeft voor haar vak. De online training was zo voorbij! Ik had nog wel een uurtje kunnen zitten, het is zo’n interessant onderwerp. Ik was me voorafgaand aan de training helemaal niet bewust van het belang van communicatie met baby’s. Nu herken ik hun signalen en weet ik wat ik kan doen om een baby veiligheid en houvast te bieden en kan ik ouders hierover adviseren!”

Deelnemer (online) training ‘Communiceren met een (zieke) baby’

Inspirerende inhoud. Ik kijk uit naar de volgende online training”

Als babycoach wilde ik graag meer leren over de basiscommunicatie en hoe je deze bij baby’s kunt toepassen. Het was fijn dat ik van tevoren een document toegestuurd kreeg met uitleg hierover. De videobeelden tijdens de training zorgden ervoor dat ik begreep hoe je de bouwstenen van de basiscommunicatie in de praktijk kunt toepassen. De uitleg van de betekenis van de stand van de handjes vond ik interessant, dat kende ik nog niet op deze manier! De opbouw van de online training was prettig, er zat structuur in en Jessica was in staat om iedereen te betrekken bij de stof waardoor het interactief werd. De tijd vloog voorbij en ik kijk uit naar een volgende training.

 Deelnemer (online) training ‘Communiceren met (zieke) jonge kinderen’

Marielle Bleumink
Medisch Pedagogisch Zorgverlener

Mooi om op beeld te zien hoe basiscommunicatie werkt !”

Als babycoach wilde ik graag meer leren over de basiscommunicatie en hoe je deze bij baby’s kunt toepassen. Het was fijn dat ik van tevoren een document toegestuurd kreeg met uitleg hierover. De videobeelden tijdens de training zorgden ervoor dat ik begreep hoe je de bouwstenen van de basiscommunicatie in de praktijk kunt toepassen. De uitleg van de betekenis van de stand van de handjes vond ik interessant, dat kende ik nog niet op deze manier! De opbouw van de online training was prettig, er zat structuur in en Jessica was in staat om iedereen te betrekken bij de stof waardoor het interactief werd. De tijd vloog voorbij en ik kijk uit naar een volgende training.”

Deelnemer (online) training ‘Communiceren met (zieke) jonge kinderen’