Kijken naar de signalen van moeilijke eters

Tijdens de training over jonge kinderen die moeite hebben met eten, weinig eten of niet willen eten, krijg je meer zicht op de behoefte wat een kind nodig heeft in het contact wat hij of zij met zijn ouders/ verzorgers heeft of met jou als zorgprofessional rondom en tijdens de maaltijd. Contact in Beeld neemt je mee in de wereld van een moeilijke eter (ook wel ‘picky eater’ genoemd) aan de hand van allerlei verschillende videobeelden uit de praktijk. Door videofragmenten beeld voor beeld te analyseren, in te zoomen op de boodschap van een (niet) etend kind en te kijken naar de positieve (en negatieve) effecten van onze manieren van communiceren, krijg je veel inzicht in de noden van een kieskeurige eter. Er wordt in deze training vanuit een IMH visie gekeken en gewerkt.

Hoe kan een ouder reageren als een kind roept: "Maar dat lust ik niet!!"

Een kind laat allemaal signalen ziet waarmee hij zich uitdrukt. Jonge kinderen maken veel gebruik van lichaamstaal, oudere kinderen gebruiken ook woorden om hun boodschap over te brengen. Wanneer eten niet als vanzelf gaat is het belangrijk om te weten wát een kind precies probeert te vertellen én of de boodschap door de ouders goed wordt ontvangen. Kunnen ouders nog sensitief en responsief reageren als de zorgen, frustratie en onmacht rondom de voeding groot zijn? Onbedoeld gaan ouders door deze gevoelens anders communiceren wat maakt dat zij met elkaar in een negatieve vicieuze (interactie) cirkel terecht komen waardoor het eten steeds slechter gaat. Wanneer je met ouders meekijkt en herkent dat de basiscommunicatie verstoord is geraakt, dan kun je de eerste stappen zetten richting een gezond interactiepatroon waarbij het kind zich weer gehoord en gesteund kan voelen en daardoor weer ruimte voelt om te kunnen eten. Door gebruik van de videobeelden krijg je als professional ook weer meer feeling voor de signalen en achterliggende behoeften van een kind die moeite heeft met eten. Daarnaast krijg je ondersteunende kennis aangereikt die je in de praktijk gelijk kunt toepassen.

Na de training heb je inzicht in:

Voor wie

Kinderverpleegkundige, kinderarts, psycholoog, medisch pedagogisch zorgverlener, logopedist, dietiste, psychosociaal medewerker, ambulant medewerker, medisch maatschappelijk werk, Medewerker Infant-team GGZ en overige professionals die werken met kieskeurige eters in de leeftijd van 1 tot 6 jaar en geïnteresseerd zijn. 

Beelden zijn eye-openers.

De beelden hebben gemaakt dat ik ineens een andere kijk heb hoe ik ouders kan helpen met een gezonde interactie en mindset.

Basiscommunicatie dé basis

Jessica vertelt veel fijne weetjes. De beelden + uitleg over de 4 bouwstenen voor goed contact zijn heel verhelderend.

Mindset is belangrijk

Ouders zijn bezorgd wat veel stress geeft en communicatie beinvloed. Was heel scherp terug te zien op de beelden. Leerzaam!

Live online via Zoom

9:00 - 12:00 uur

Max 12 personen

85,- euro excl. BTW

Inschrijven voor de training

Filters Sort results
Reset Apply
Datum
Dinsdag 14 februari – Kijken naar de signalen van moeilijke eters
Donderdag 16 maart – Kijken naar de signalen van moeilijke eters

Veel gestelde vragen

De training is niet officieel geaccrediteerd door de SKJ of V&VN of anderen. Je krijgt wel een bewijs van deelname. Bij inlevering het bewijs worden regelmatig punten (3) toegekend is de ervaring.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van bestaande videobeelden waar ouders en kinderen of professionals en kinderen op staan. Deze beelden worden met toestemming gedeeld tijdens de training. Om de privacy van de ouders, kinderen en professionals te waarborgen, wordt er geen replay aangeboden. 

Contact in Beeld geeft elke deelnemer een bewijs van deelname wanneer deze gewenst is. Je kunt dit na de training kenbaar maken. 

Gelukkig wordt in de evaluatieformulieren met enige regelmaat gemeld dat de training langer had mogen duren. Er is nog geen enkele keer genoemd dat de training te lang duurde. 

De training is gericht op de praktijk. Alle inzichten die je op doet kun je direct toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Sommige aspecten vergen wel wat oefening maar al doende leert men!

Sinds de allereerste training die Contact in Beeld geeft, wordt er altijd een evaluatieformulier aan de deelnemer gegeven zodat we goed op de hoogte zijn of de trainingen aansluiten op de behoefte van de deelnemers. In de testimonials kun je teruglezen hoe andere deelnemers de training hebben ervaren. 

Je hoeft niet handig te zijn met computers om deel te kunnen nemen aan de training. Je krijgt een link toegestuurd van Zoom en als je daar op klikt dan werkt het bijna automatisch! Het fijne is dat je vooraf aan de training de Zoom-link al even kunt uit proberen om te zien of hij bij jou ook goed werkt.
Het is van belang om wel een internetverbinding te hebben. 

Je hoeft geen eigen videobeelden te maken voor de training. Alle trainingen maken gebruik van gemaakte videobeelden uit de dagelijkse praktijk. 

De trainingen zijn gericht op baby’s en jonge kinderen echter… voor het aanleren van de basiscommunicatie maakt het niet heel veel verschil of je kijkt naar jonge kinderen tot 6 jaar of naar oudere kids (6 tot 12 jaar). Wanneer je werkt met pubers dan is deze training minder geschikt.

Jazeker. De hoofdwerkzaamheden van Contact in Beeld bestaan uit het geven van live en online incompany-trainingen. Heb je interesse in een incompany-training dan kun je me gerust bellen of mailen (verwijzing naar contactpagina). 
Naast incomany-trainingen voor professionals verzorgt Contact in Beeld ook ouderavonden voor instellingen.

Annuleren kan  kosteloos door dit schriftelijk en uiterlijk 7 dagen tevoren te doen. Stuur een mail naar info@contactinbeeld.com en let erop dat je binnen één dag een annulerings-bevestiging krijgt. Ontvang je deze niet en zit deze ook niet in je spambox, neem dan telefonisch contact met ons op 06 21425050 

Heb je niet tijdig geannulleerd dan is het volledige factuurbedrag verschuldigd. Hier wordt strak mee omgegaan om willekeur en precedenten uit te sluiten.

Je kunt uiteraard wel een vervanger sturen. Graag ontvangen wij dan naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer van je vervanger. Je kunt deze informatie mailen naar info@contactinbeeld.com 

De factuur blijft ongewijzigd, maar de rest passen wij aan in ons systeem.