Trainingen voor professionals

Tijdens de training over communicatie met baby’s of jonge kinderen met specifiek en vaak ‘lastig’ gedrag krijg je helder welke behoeften een kind heeft in het contact wat jij als professional met hem/haar hebt. Contact in Beeld neemt je mee aan de hand van allerlei verschillende videobeelden van situaties uit de praktijk.

De videobeeld hebben mij geholpen vanuit het perspectief van het kind te kijken!

Videofragmenten worden beeld voor beeld met elkaar bekeken. Door in te zoomen op de signalen en te kijken naar de positieve (en negatieve) effecten van onze manier van communiceren, krijg je veel inzicht in de behoeften van een kind. 

Door sensitief en responsief te reageren draag je bij aan een voorspoedige ontwikkeling van een baby. Vooral tijdens medische handelingen kun je hét verschil maken tussen distress of emotie-regulatie.

Communicatie met jonge kinderen

Wanneer een kind angstig, boos of verdrietig wordt, is een positieve en effectieve basiscommunicatie belangrijk. Hiermee voorkom je distress en kan een kind coöperatief blijven.

Zorgen, frustratie en machteloosheid voeren de boventoon bij ouders van een moeilijke eter. Beelden helpen om meer zicht te krijgen op het kind en daarmee steun aan de ouder te kunnen bieden.

Dunstan babytaal

Elke babyprofessional is gebaad bij het herkennen van de vijf meest voorkomende babygeluiden. Deze reflexgeluiden laten alle pasgeboren horen om hun behoeften kenbaar te maken.

Incompany

Op  aanvraag verzorgen wij trainingen in uw bedrijf.
Meer informatie over in company-trainingen neem direct contact op of neem contact op met
Jessica Boerema > 0621425050