Communiceren met jonge kinderen
in een (para-) medische setting

Tijdens de training van Contact in Beeld krijg je helder welke behoeften jonge kinderen (2-6 jaar) hebben in het contact wat jij als zorgprofessional met hem of haar hebt. Contact in Beeld neemt je mee in de wereld van hun (lichaams-) taal en bijbehorende behoeftes aan de hand van allerlei verschillende videobeelden uit de praktijk en aanvullende kennis rondom dit thema. Door de uiteenlopende situaties beeld voor beeld met elkaar te bekijken kun je goed zien wat een (ziek) kind nodig heeft om grip te houden op de wereld om hem heen. Er wordt gekeken en gewerkt vanuit een IMH visie. 

Hoe reageer je als een kind schreeuwt: "Neee.... Dat wil ik niet!!"

Positief communiceren met jonge (zieke) kinderen is van groot belang voor hun ontwikkeling. Door goed aan te sluiten en af te stemmen op een kind kunnen zij (beter) ontspannen en zich (blijven) ontwikkelen. Door de beelden word je je meer bewust van de kleine signalen van een kind dat door moeilijke omstandigheden vaker angstig, verdrietig, gefrustreerd en/of boos kan zijn. Deze bewustwording maakt dat je tijdens het uitvoeren van (medische-verpleegkundige) handelingen beter afgestemd gaat communiceren en ook fysiek meer en beter kunt ondersteunen waardoor het stress-level van een kind afneemt.

Sensitief en responsief reageren en handelen is van belang voor de ontwikkeling. Contact in Beeld reikt hiervoor  ‘De 4 bouwstenen van goed contact’ aan. Deze bouwstenen zijn hierin een krachtige ondersteuning voor een professional en direct toepasbaar in de praktijk. Wanneer je weet hoe je ze juist toepast, kun je de ontspanning in gespannen situaties behouden en distress bij een kind voorkomen.

Na de training

Voor wie

Kinderverpleegkundige, kinderarts, psycholoog, medisch pedagogisch zorgverlener, psychosociaal medewerker, medewerkers Infant-team GGZ, orthopedagoog en overige professionals die werken met 0 tot 2 jarigen en geïnteresseerd zijn.

Een fijne praktijkgerichte training

De uitleg over basiscommunicatie vond ik heel fijn. Het maakt dat je ziet dat elke bouwsteen in de communicatie essentieel is.

Aanrader voor professionals!

Ik heb een belangrijk inzicht opgedaan tijdens de training: nóg beter kijken. Wat kun je veel aan een kind aflezen!

Meer zicht op babytaal gekregen.

De communicatie van baby’s is mooi weergeven in de vele filmpjes die Jessica tijdens het training laat zien.

Live online via Zoom

Max 12 personen

80,- euro excl. BTW

Inschrijven voor de training

Filters Sort results
Reset Apply
Datum
Woensdag 25 januari | 09-12 uur | Communicatie met een jong kind in een (para-) medische setting

Veel gestelde vragen

De training is niet officieel geaccrediteerd door de SKJ of V&VN of anderen. Je krijgt wel een bewijs van deelname. Bij inlevering het bewijs worden regelmatig punten (3) toegekend is de ervaring.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van bestaande videobeelden waar ouders en kinderen of professionals en kinderen op staan. Deze beelden worden met toestemming gedeeld tijdens de training. Om de privacy van de ouders, kinderen en professionals te waarborgen, wordt er geen replay aangeboden. 

Contact in Beeld geeft elke deelnemer een bewijs van deelname wanneer deze gewenst is. Je kunt dit na de training kenbaar maken. 

Gelukkig wordt in de evaluatieformulieren met enige regelmaat gemeld dat de training langer had mogen duren. Er is nog geen enkele keer genoemd dat de training te lang duurde. 

De training is gericht op de praktijk. Alle inzichten die je op doet kun je direct toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Sommige aspecten vergen wel wat oefening maar al doende leert men!

Sinds de allereerste training die Contact in Beeld geeft, wordt er altijd een evaluatieformulier aan de deelnemer gegeven zodat we goed op de hoogte zijn of de trainingen aansluiten op de behoefte van de deelnemers. In de testimonials kun je teruglezen hoe andere deelnemers de training hebben ervaren. 

Je hoeft niet handig te zijn met computers om deel te kunnen nemen aan de training. Je krijgt een link toegestuurd van Zoom en als je daar op klikt dan werkt het bijna automatisch! Het fijne is dat je vooraf aan de training de Zoom-link al even kunt uit proberen om te zien of hij bij jou ook goed werkt.
Het is van belang om wel een internetverbinding te hebben. 

Je hoeft geen eigen videobeelden te maken voor de training. Alle trainingen maken gebruik van gemaakte videobeelden uit de dagelijkse praktijk. 

De trainingen zijn gericht op baby’s en jonge kinderen echter… voor het aanleren van de basiscommunicatie maakt het niet heel veel verschil of je kijkt naar jonge kinderen tot 6 jaar of naar oudere kids (6 tot 12 jaar). Wanneer je werkt met pubers dan is deze training minder geschikt.

Jazeker. De hoofdwerkzaamheden van Contact in Beeld bestaan uit het geven van live en online incompany-trainingen. Heb je interesse in een incompany-training dan kun je me gerust bellen of mailen (verwijzing naar contactpagina). 
Naast incomany-trainingen voor professionals verzorgt Contact in Beeld ook ouderavonden voor instellingen.

Annuleren kan  kosteloos door dit schriftelijk en uiterlijk 7 dagen tevoren te doen. Stuur een mail naar info@contactinbeeld.com en let erop dat je binnen één dag een annulerings-bevestiging krijgt. Ontvang je deze niet en zit deze ook niet in je spambox, neem dan telefonisch contact met ons op 06 21425050 

Heb je niet tijdig geannulleerd dan is het volledige factuurbedrag verschuldigd. Hier wordt strak mee omgegaan om willekeur en precedenten uit te sluiten.

Je kunt uiteraard wel een vervanger sturen. Graag ontvangen wij dan naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer van je vervanger. Je kunt deze informatie mailen naar info@contactinbeeld.com 

De factuur blijft ongewijzigd, maar de rest passen wij aan in ons systeem.

Incompany?

Contact in Beeld kan in elke organisatie een incompany training verzorgen van de verschillende trainingen die op de website worden aangeboden. Contact in Beeld heeft veel ervaringen opgedaan met het geven van training in het ziekenhuis, kraamzorg, kinderthuiszorg, jeugdzorg, kinderopvang & kraamzorg. Een incompany training is voor elke organisatie met professionals die werken met kinderen (0-6).

Voor een offerte of inplannen van een trainingen neem je contact op met Jessica Boerema:
tel 06 21425050 of mail naar info@contactinbeeld.com