Communiceren met een baby in een (para-) medische setting

Tijdens de training ‘Communiceren met een baby in een (para-) medische setting’ krijg je helder welke behoeften een baby heeft in het contact wat jij als professional met hem/haar hebt. Contact in Beeld neemt je mee aan de hand van allerlei verschillende videobeelden uit de praktijk. Door in te zoomen op de signalen van de baby en te kijken naar de positieve (en negatieve) effecten van onze manier van communiceren, krijg je veel inzicht in de behoeften van een baby. Er wordt gekeken en gewerkt vanuit een IMH visie. 

Bereid jij een baby voor op een (pijnlijke) handeling?

Een baby maakt gebruik van lichaamstaal en geluidjes. Door het inzoomen op deze specifieke vorm van communicatie kun je (nog) beter sensitief en responsief reageren op de taal van de baby. Dit bevordert ontspanning en draagt bij aan het doormaken van een goede ontwikkeling. Naast het sensitiever worden voor de lichaams- contact en ontwikkelingssignalen van een baby, is responsief reageren minstens zo belangrijk. Dat betekent adequaat reageren, passend bij de behoefte van de baby. Hiervoor maak je vaak al intuïtief gebruik van de basiscommunicatie. Echter, wanneer een baby ziek is, een vervelende of pijnlijke handeling moet ondergaan of excessief huilt gaan we onbewust en onbedoeld vaak anders communiceren en raakt de basiscommunicatie en dus ook het contact met een baby verstoord.

Contact in Beeld reikt ‘De 4 bouwstenen van goed contact’ aan om verstoring in het contact te voorkomen. Deze zijn een krachtige ondersteuning voor een professional en direct toepasbaar in de praktijk. Door de bewustwording van de werking van de bouwstenen, kun je ze heel effectief gaan inzetten als een baby stress ervaart, ziekte, onrust of pijn. Hiermee zorg je voor een behoud van verbinding in het contact. En juist die verbinding helpt de baby zijn emoties te reguleren wat weer een enorm verschil kan maken voor zijn fysiek herstel bij ziekte, in groei, qua voedingsinname, op slaapgedrag en zijn verdere ontwikkeling.

Na de training heb je inzicht in:

Voor wie

Kinderverpleegkundige, neonatologie-verpleegkundige, kinderarts, psycholoog, medisch pedagogisch zorgverlener, obstetrie-verpleegkundige, kraamverzorgende, psychosociaal medewerker, ambulant medewerker Infant-team GGZ, kinderpsycholoog, orthopedagoog, verloskundige en overige professionals die werken met 0 tot 2 jarigen en geïnteresseerd zijn. 

Als een korte stage.

Veel geleerd in korte tijd. De videobeelden waren echte eye-openers!

Best confronterend!

Ik heb veel ervaring maar besef dat ik meer mag aansluiten bij de behoefte van een baby.

Inspirerende training.

Jessica heeft veel ervaring en die weet zij op een heel fijne manier over te brengen.

Live online via Zoom

Max 12 personen

80,- euro excl. BTW

Inschrijven voor de training

Filters Sort results
Reset Apply
Datum
Dinsdag 10 januari: 09:00 -12:00 uur | Communicatie met een baby in een (para-) medische setting

Veel gestelde vragen

De training is niet officieel geaccrediteerd door de SKJ of V&VN of anderen. Je krijgt wel een bewijs van deelname. Bij inlevering het bewijs worden regelmatig punten (3) toegekend is de ervaring.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van bestaande videobeelden waar ouders en kinderen of professionals en kinderen op staan. Deze beelden worden met toestemming gedeeld tijdens de training. Om de privacy van de ouders, kinderen en professionals te waarborgen, wordt er geen replay aangeboden. 

Contact in Beeld geeft elke deelnemer een bewijs van deelname wanneer deze gewenst is. Je kunt dit na de training kenbaar maken. 

Gelukkig wordt in de evaluatieformulieren met enige regelmaat gemeld dat de training langer had mogen duren. Er is nog geen enkele keer genoemd dat de training te lang duurde. 

De training is gericht op de praktijk. Alle inzichten die je op doet kun je direct toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Sommige aspecten vergen wel wat oefening maar al doende leert men!

Sinds de allereerste training die Contact in Beeld geeft, wordt er altijd een evaluatieformulier aan de deelnemer gegeven zodat we goed op de hoogte zijn of de trainingen aansluiten op de behoefte van de deelnemers. In de testimonials kun je teruglezen hoe andere deelnemers de training hebben ervaren. 

Je hoeft niet handig te zijn met computers om deel te kunnen nemen aan de training. Je krijgt een link toegestuurd van Zoom en als je daar op klikt dan werkt het bijna automatisch! Het fijne is dat je vooraf aan de training de Zoom-link al even kunt uit proberen om te zien of hij bij jou ook goed werkt.
Het is van belang om wel een internetverbinding te hebben. 

Je hoeft geen eigen videobeelden te maken voor de training. Alle trainingen maken gebruik van gemaakte videobeelden uit de dagelijkse praktijk. 

De trainingen zijn gericht op baby’s en jonge kinderen echter… voor het aanleren van de basiscommunicatie maakt het niet heel veel verschil of je kijkt naar jonge kinderen tot 6 jaar of naar oudere kids (6 tot 12 jaar). Wanneer je werkt met pubers dan is deze training minder geschikt.

Jazeker.  Contact in Beeld geeft online- en op locatie incompany trainingen. Heb je interesse in een incompany training dan kun je bellen of mailen naar 06 21425050/ info@contactinbeeld.com.
 
 Contact in Beeld kan ook op ouderavonden spreken voor instellingen.

Annuleren kan  kosteloos door dit schriftelijk en uiterlijk 7 dagen tevoren te doen. Stuur een mail naar info@contactinbeeld.com en let erop dat je binnen één dag een annulerings-bevestiging krijgt. Ontvang je deze niet en zit deze ook niet in je spambox, neem dan telefonisch contact met ons op 06 21425050 

Heb je niet tijdig geannulleerd dan is het volledige factuurbedrag verschuldigd. Hier wordt strak mee omgegaan om willekeur en precedenten uit te sluiten.

Je kunt uiteraard wel een vervanger sturen. Graag ontvangen wij dan naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer van je vervanger. Je kunt deze informatie mailen naar info@contactinbeeld.com 

De factuur blijft ongewijzigd, maar de rest passen wij aan in ons systeem.

De training is niet officieel geaccrediteerd door de SKJ of V&VN of anderen. Je krijgt wel een bewijs van deelname. Bij inlevering het bewijs worden regelmatig punten (3) toegekend is de ervaring.

Incompany?

Alle training die Contact in Beeld aanbiedt, zijn voor jouw instelling als in company 
training in te plannen. De trainingen kunnen zowel live als online gegeven worden. 
Voor meer informatie vul je onderstaande formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact op.