Optimaal communiceren met een baby

Het belang van een sensitieve en responsieve benadering van een baby in contact in van groot belang voor de groei en ontwikkeling van een baby. Vanuit een IMH visie en aan de hand van videobeelden neemt Contact in Beeld professionals mee in de wereld van de taal van baby’s.

Let jij ook op de stand van de handjes als je naar een baby kijkt?

Een baby maakt gebruik van lichaamstaal en geluidjes. Door het inzoomen op deze specifieke vorm van communicatie kun je (nog) beter sensitief en responsief reageren op de taal van de baby. Dit bevordert ontspanning en draagt bij aan het doormaken van een goede ontwikkeling. Naast het sensitiever worden voor de lichaams- contact en ontwikkelingssignalen van een baby, is responsief reageren minstens zo belangrijk. Dat betekent adequaat reageren, passend bij de boodschap van de baby. Hiervoor maak je vaak al onbewust en intuitief gebruik van de basiscommunicatie. Echter, wanneer een baby excessief huilt of onrustig wordt, gaan we onbewust en onbedoeld vaak anders communiceren en raakt de basiscommunicatie en dus ook het contact met een baby verstoord.  

De online training reikt je ‘De 4 bouwstenen van goed contact’ aan. Deze kun heel effectief gaan inzetten in alledaagse situaties maar vooral ook als een baby stress ervaart omdat we bijvoorbeeld zijn behoeften niet goed begrijpen of door pijn en ongemak. Door het toepassen van de bouwstenen blijf je in verbinding met de baby en dit helpt hem zijn emoties te reguleren wat een enorm verschil kan maken voor zijn slaap- en eetgedrag, groei en verdere ontwikkelingsstappen!

Na de training heb je inzicht in:

Voor wie

Deze online training is in samenwerking met de Vakgroep Shantalamassage Docenten (VSD) tot stand gekomen. Ben je aangesloten bij de VSD dan ben je van harte welkom en krijg je E15,- korting. Deze korting wordt via de Vakgroep verrekend – bewaar de factuur om de korting te kunnen vereffenen. 

Ook andere geinteresseerde babyprofessionals kunnen aansluiten bij deze training (zonder korting)

Als een korte stage.

Veel geleerd in korte tijd. De videobeelden waren echte eye-openers!

Best confronterend!

Ik heb veel ervaring maar besef dat ik meer mag aansluiten bij de behoefte van een baby.

Inspirerende training.

Jessica heeft veel ervaring en die weet zij op een heel fijne manier over te brengen.

Live online via Zoom

Max 12 personen

85,- euro excl. BTW

Inschrijven voor de training

Filters Sort results
Reset Apply
Datum
Woensdag 2 nov: 09:00 -12:00 uur | Optimaal communiceren met een baby

Veel gestelde vragen

De training is nog niet officieel geaccrediteerd door de SKJ of V&VN . Je krijgt wel een bewijs van deelname. Bij inlevering het bewijs worden regelmatig punten (3) toegekend is de ervaring.

Het BabySpaNetwerk heeft deze training met 3 punten geaccrediteerd. 

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van bestaande videobeelden waar ouders en kinderen of professionals en kinderen op staan. Deze beelden worden met toestemming gedeeld tijdens de training. Om de privacy van de ouders, kinderen en professionals te waarborgen, wordt er geen replay aangeboden. 

Contact in Beeld geeft elke deelnemer een bewijs van deelname wanneer deze gewenst is. Je kunt dit na de training kenbaar maken. 

Gelukkig wordt in de evaluatieformulieren met enige regelmaat gemeld dat de training langer had mogen duren. Er is nog geen enkele keer genoemd dat de training te lang duurde. 

De training is gericht op de praktijk. Alle inzichten die je op doet kun je direct toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Sommige aspecten vergen wel wat oefening maar al doende leert men!

Sinds de allereerste training die Contact in Beeld geeft, wordt er altijd een evaluatieformulier aan de deelnemer gegeven zodat we goed op de hoogte zijn of de trainingen aansluiten op de behoefte van de deelnemers. In de testimonials kun je teruglezen hoe andere deelnemers de training hebben ervaren. 

Je hoeft niet handig te zijn met computers om deel te kunnen nemen aan de training. Je krijgt een link toegestuurd van Zoom en als je daar op klikt dan werkt het bijna automatisch! Het fijne is dat je vooraf aan de training de Zoom-link al even kunt uit proberen om te zien of hij bij jou ook goed werkt.
Het is van belang om wel een internetverbinding te hebben. 

Je hoeft geen eigen videobeelden te maken voor de training. Alle trainingen maken gebruik van gemaakte videobeelden uit de dagelijkse praktijk. 

De trainingen zijn gericht op baby’s en jonge kinderen echter… voor het aanleren van de basiscommunicatie maakt het niet heel veel verschil of je kijkt naar jonge kinderen tot 6 jaar of naar oudere kids (6 tot 12 jaar). Wanneer je werkt met pubers dan is deze training minder geschikt.

Jazeker. De hoofdwerkzaamheden van Contact in Beeld bestaan uit het geven van live en online incompany-trainingen. Heb je interesse in een incompany-training dan kun je me gerust bellen of mailen (verwijzing naar contactpagina). 
Naast incomany-trainingen voor professionals verzorgt Contact in Beeld ook ouderavonden voor instellingen.

Annuleren kan  kosteloos door dit schriftelijk en uiterlijk 7 dagen tevoren te doen. Stuur een mail naar info@contactinbeeld.com en let erop dat je binnen één dag een annulerings-bevestiging krijgt. Ontvang je deze niet en zit deze ook niet in je spambox, neem dan telefonisch contact met ons op 06 21425050 

Heb je niet tijdig geannulleerd dan is het volledige factuurbedrag verschuldigd. Hier wordt strak mee omgegaan om willekeur en precedenten uit te sluiten.

Je kunt uiteraard wel een vervanger sturen. Graag ontvangen wij dan naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer van je vervanger. Je kunt deze informatie mailen naar info@contactinbeeld.com 

De factuur blijft ongewijzigd, maar de rest passen wij aan in ons systeem.

Incompany?

Alle training die Contact in Beeld aanbiedt, zijn voor jouw instelling als in company 
training in te plannen. De trainingen kunnen zowel live als online gegeven worden. 
Voor meer informatie vul je onderstaande formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact op.