Ik ben 2 en zeg NEE!

Training voor ouders

Er gebeurt enorm veel in de ontwikkeling van een peuter. Hij gaat praten, ontdekt de wereld om zich heen, ontdekt zijn eigen ‘ik’ en wil zijn eigen keuzes maken. Vooral dit laatste kan uitdagingen met zich meebrengen omdat hij grenzen opzoekt.

"Door de ontwikkelingsweetjes kan ik mij nu beter verplaatsen in mijn peuterpuber."

Herken jij jezelf in één van de onderstaande vragen?
Dan zal je de training “Ik ben 2 en zeg NEE!” als een fijne steun in de rug voelen!

De peuterpuberteit is een intense fase!

Als ouders doorloop je samen met je kind verschillende ontwikkelingsstadia. Tijdens de baby- en dreumes-periode zorg je als ouders vooral je kind en leidt jij hem door het leven. Dat verandert rond de leeftijd van 1,5 jaar. De eens zo lieve kleine baby wil nu zelf dingen doen en zoekt grenzen op. Hij of zij krijgt een eigen willetje.

Vanaf 2 jaar wordt de dreumes officieel een peuter genoemd . Een leuke leeftijd; vaak heel gezellig, vertederend en grappig, maar soms ook best lastig. Als ouder kun je je onmachtig voelen in deze periode, misschien raak je zelfs gefrustreerd en boos door het uitdagende gedrag van je kleine. Er kan een strijd ontstaan. Deze fase wordt daarom ook wel de peuterpuberteit genoemd.

De peuter doet ineens wat hij zelf wil, vooral ook dingen die niet mogen. Hij doet niet zomaar wat er gevraagd wordt en de uitvoering gaat dan ook geregeld gepaard met strijd. De peuter reageert op veel vragen met een fel ‘NEE’! Het lijkt een favoriet woord maar wanneer mama of papa ‘nee’ zegt, kan hij ongelooflijk boos worden. Stemmingen kunnen razendsnel omslaan en uitmonden in driftbuien. De peuterpuberteit is een heel gezonde en belangrijke maar uitdagende fase. De training helpt hoe je deze fase op een positieve manier kan doorstaan door positief en liefdevol contact te gebruiken.

Na de training:

Wanneer kan ik het beste de cursus volgen:

Sommige kindjes beginnen al aan de fase van de peuterpuberteit als ze ruim één jaar oud zijn. Andere ouders merken pas meer opstandig gedrag rond de 3 jaar. Met andere woorden: de training kun je volgen wanneer je merkt dat gedrag van je kind voor jou uitdagend wordt en je graag meer informatie en tools in handen wilt krijgen om deze jaren positief met elkaar door te komen.

Je kunt ook besluiten om juist vóór het beginnen van de peuterpuberteit de training te volgen. Meestal start de peuterpuberteit rond de leeftijd van twee en eindigt rond het vierde levensjaar. Dit is een gemiddelde.
Een goede voorbereiding is het halve werk!

Live online via Zoom

19:30 - 21:30 uur

Max 6 ouderparen

E 34,- partner gratis

Inschrijven voor de training

Filters Sort
Datum
Woensdag 8 Sept | 19:30 – 21:30 uur | Ik ben 2 en zeg nee

Ik gooide zelf water op het vuur

De training heeft mij laten zien dat ik onbedoeld zelf de driftbuien van mijn dochter versterkte. De videobeelden echt eye-openers!

Bouwstenen hangen nu op de wc

Uitleg over de basiscommunicatie vond ik heel helpend. Door de beelden goed inzicht gekregen hoe ik ze moet toepassen.

Het is maar een fase...

Irritatie over het uitdagende gedrag van mijn zoon hebben plaatsgemaakt voor begrip. Deze fase is ook intens voor een kind.

Veel gestelde vragen ouders

De training is gericht op de praktijk. Alle inzichten die je op doet kun je direct toepassen in contact met je baby. Het herkennen van de geluiden vergt wel wat oefening maar al doende leert men!

Sinds de allereerste cursus die Contact in Beeld geeft, wordt er altijd een evaluatieformulier aan de ouders gestuurd zodat we goed op de hoogte zijn of de cursus aansluit op de behoefte van de deelnemers. In de testimonials kun je teruglezen hoe andere ouders de training hebben ervaren. Ouders scoren deze training gemiddeld met een cijfer tussen de 8 en de 10 🙂

Je kunt geen replay van deze training krijgen. 

Gelukkig wordt in de evaluatieformulieren met enige regelmaat gemeld dat de training langer had mogen duren. Er is nog geen enkele ouders geweest die genoemd heeft dat de training te lang duurde. 

Alle ouders kunnen tijdens de training hun algemene vragen stellen. Wanneer je graag uitgebreid antwoord wilt op vragen die je hebt over jouw situatie, dan kun je een afspraak maken met Jessica. In een 2,5 uur durend consult denkt zij met je live of online mee, helpt je op weg of verwijst je door naar een passende hulpverlener. Voor veel ouders heel helpend. 

Je mag foto’s maken van de sheets die worden gebruikt in de training. Het opnemen van de videobeelden of de presentatie is niet toegestaan. De sheets worden niet gedeeld. 

Soms ben je een ouder én babyprofessional. In de rol van ouder ben je van harte welkom! Voor professionals zijn er trainingen die zijn gericht op het werken met ouders van jonge baby’s en kinderen. Dus in de rol van professional ben je daar welkom. 

Je hoeft niet handig te zijn met computers om deel te kunnen nemen aan de training. Je krijgt een link toegestuurd van Zoom en als je daar op klikt dan werkt het bijna automatisch! Het fijne is dat je vooraf aan de training de Zoom-link al even kunt uit proberen om te zien of hij bij jou ook goed werkt.
Het is wel van belang om een goede internetverbinding te hebben. 

Deze training kun je niet in termijnen betalen. Wanneer je je inschrijft betaal je ook gelijk de waarde van de training.