Help mijn kind eet niet!

Voor ouders

Een zoon of dochter hebben die een moeilijke eter is. Ga er maar aan staan!
Herken je onderstaande situaties?

"Videobeelden helpen je de betekenis achter het gedrag te herkennen!"

Jonge kinderen laten met regelmaat uitdagend gedrag zien aan tafel. Als ouder word je geduld daarmee op de proef gesteld! Maar…. hoe krijg je de sfeer aan tafel wél gezellig en hoe zorg je ervoor dat je kind kan ontspannen als hij zijn eten voorgeschoteld krijgt? Ontspanning is een belangrijke voorwaarde om weer te kunnen eten.

Aan de hand van videobeelden van herkenbare moeilijke eetsituaties, neemt Contact in Beeld je mee in de wereld van een kind dat niet of nauwelijks wil eten. Door de videobeelden kom je erachter wat jouw kind met zijn lastige gedrag aan tafel wil vertellen en vooral hoé je hierop kunt reageren. Hierbij helpen de 4 bouw- stenen van goed contact om positief en effectief met jouw kind te kunnen communiceren.

Je krijgt tevens veel informatie en belangrijke ontwikkelingsweetjes. Over hoeveel een kind bijvoorbeeld aan eten nodig heeft, over de mindset van de ouders en meer. Een praktische training met veel ‘aha’ en ‘oja, tuurlijk’ momenten. 
Na de training kun je direct aan de slag om jouw belangrijkste inzichten toe te gaan passen in de praktijk.

Na de training:

Wanneer kan ik het beste de cursus volgen:

Op het moment dat je het eten met je kind (0-6 jaar) als een uitdaging  begint te ervaren sluit deze cursus direct aan en helpt het je om te voorkomen dat het eetgedrag en sfeer aan tafel verslechterd.

Heb je een kind met een al langer bestaand eetprobleem en bijkomende andere aandoeningen of een belastte voorgeschiedenis (b.v. prematuriteit, sondevoeding of ARFID)? Ook voor deze doelgroep hebben ouders ervaren dat de training waardevolle inzichten geeft. 

Live online via Zoom

Max 6 ouderparen

E 34,- partner gratis

Inschrijven voor de training

Wil je meer informatie of heb je een vraag, neem gerust contact op!
Filters Sort results
Reset Apply
Datum
Donderdag 16 februari 19:30 – 21:30 uur | Help mijn kind eet niet!

Ik kijk nu anders naar mijn kind aan tafel.

De videobeelden vond ik heel verhelderend. Ik snap nu beter de frustraties van ons kind en wat wij kunnen doen om dit te voorkomen.

Het heeft mijn mindset verandert.

Door de informatie over hoeveel een kind eet heb ik ineens een heel ander beeld van hoeveel een kind kan eten!

Videobeelden zijn herkenbaar.

Heel fijn dat wij niet de enige ouders zijn die met bloed, zweet en tranen aan tafel zitten. Beelden zijn wat dat betreft steunend.

Veel gestelde vragen

De training is gericht op de praktijk. Alle inzichten die je op doet kun je direct toepassen in contact met je baby. Het herkennen van de geluiden vergt wel wat oefening maar al doende leert men!

Sinds de allereerste cursus die Contact in Beeld geeft, wordt er altijd een evaluatieformulier aan de ouders gestuurd zodat we goed op de hoogte zijn of de cursus aansluit op de behoefte van de deelnemers. In de testimonials kun je teruglezen hoe andere ouders de training hebben ervaren. Ouders scoren deze training gemiddeld met een cijfer tussen de 8 en de 10 🙂

Je kunt geen replay van deze training krijgen. 

Gelukkig wordt in de evaluatieformulieren met enige regelmaat gemeld dat de training langer had mogen duren. Er is nog geen enkele ouders geweest die genoemd heeft dat de training te lang duurde. 

Alle ouders kunnen tijdens de training hun algemene vragen stellen. Wanneer je graag uitgebreid antwoord wilt op vragen die je hebt over jouw situatie, dan kun je een afspraak maken met Jessica. In een 2,5 uur durend consult denkt zij met je live of online mee, helpt je op weg of verwijst je door naar een passende hulpverlener. Voor veel ouders heel helpend. 

Je mag foto’s maken van de sheets die worden gebruikt in de training. Het opnemen van de videobeelden of de presentatie is niet toegestaan. De sheets worden niet gedeeld. 

Soms ben je een ouder én babyprofessional. In de rol van ouder ben je van harte welkom! Voor professionals zijn er trainingen die zijn gericht op het werken met ouders van jonge baby’s en kinderen. Dus in de rol van professional ben je daar welkom. 

Je hoeft niet handig te zijn met computers om deel te kunnen nemen aan de training. Je krijgt een link toegestuurd van Zoom en als je daar op klikt dan werkt het bijna automatisch! Het fijne is dat je vooraf aan de training de Zoom-link al even kunt uit proberen om te zien of hij bij jou ook goed werkt.
Het is wel van belang om een goede internetverbinding te hebben. 

Deze training kun je niet in termijnen betalen. Wanneer je je inschrijft betaal je ook gelijk de waarde van de training.