Ben je zwanger of net bevallen van je baby en wil je graag weten wat de geluidjes (huiltjes) van je baby betekenen?

Pasgeboren baby's maken vanaf de geboorte geluiden (o.a. huiltjes) met een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden komen voort door actieve reflexen van je baby. Alle pasgeborenen over de hele wereld laten deze geluiden horen!

In de cursus Dunstan Babytaal leer je de vijf meest voorkomende geluidjes herkennen. Hierdoor wordt het makkelijker om aan de behoeften van je baby te voldoen. Dat is fijn voor je baby én voor jou omdat je kind niet onnodig lang zal huilen. Je krijgt tevens suggesties hóe je je baby kunt helpen zich weer lekker en ontspannen te voelen.

Na een maand of vier doven de reflexen langzaam uit en maken de geluiden plaats voor bewuste communicatie van je baby.

"Had ik bij mijn eerste zoon maar geweten van de Dunstan Babytaal - dat had een hoop leed bespaard! Ontzettend fijn dat ik nu door te kijken én te luisteren naar het meest kenmerkende deel van het babygeluid - veel sneller begrijp wat Sophia wil vertellen. Ik kan het elke ouder aanraden!"

Moeder van Sophia (2 maanden oud)

Het meest ideale moment om de Dunstan Babytaal te leren is tijdens het laatste trimester van de zwangerschap. Op dat moment heb je als aanstaande ouders nog net wat meer energie om jezelf te trainen in de babygeluiden.

Is je baby al geboren? Tot en met de leeftijd van 3 maanden oud is het fijn om je de Dunstan Babytaal eigen te maken en kun je er nog veel gemak door ervaren. Vanaf 4 maanden is het minder zinvol omdat de reflexen langzaam uitdoven en er meer andere communicatiegeluiden op gang komen. 

"Voor ons wat de Dunstan Babytaal heel helpend! We hebben de cursus tijdens de zwangerschap gevolgd. Jessica geeft veel extra weetjes mee tijdens de cursus. Toen onze zoon geboren was hebben we daar veel aan gehad. In het begin moesten we nog wel wennen en de geluiden leren herkennen maar na 3 weken konden de alle huiltjes goed onderscheiden. Aanrader!" 

Ouders van Tom (6 weken oud)

Wil je als (aanstaande) ouders de online cursus volgen die op dinsdag 1 juni van 19:30 - 21:00 uur gepland staat?

Inschrijven kan via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kosten: E 35,- per ouderpaar

Wil je liever op een andere datum? Elke eerste dinsdag van de maand vindt de online cursus plaats. Wanneer je liever een online privé cursus wilt, dan kun me mailen en plannen we een afspraak in!

Kosten voor deze cursus bedraagt E70,- per ouderpaar.