Jessica

Inspiratie

Na ruim 18 jaar werken op een kinderafdeling van een ziekenhuis als pedagogisch medewerker en video interactie begeleider, werd Jessica Boerema in 2012 ge├»nspireerd door haar cli├źnten om meer te doen met de video interactie methode.

Videobegeleiding in het ziekenhuis

Jessica filmt als sinds 2007 onder andere te vroeg geboren baby's in de couveuse. Het filmmateriaal wordt met ouders bekeken om hen te laten zien dat de baby contact met hen maakt en dingen vertelt met behulp van lichaamstaal. Door de vele positieve reacties van de ouders, bedacht Jessica dat deze manier van kijken naar je eigen kindje ook voor ouders zonder zorgen of een hulpvraag iets moois en waardevols moet zijn. Dit was dan ook het moment voor Jessica om in 2012 te kijken of deze gedachte in de praktijk werkelijkheid zou kunnen worden.

Proefdraaien

Na drie jaar proefdraaien en het horen van alle positieve en ontroerde reacties van ouders, heeft Jessica besloten dat Contact in Beeld voor alle vaders en moeders meer dan de moeite waard is!

Contact in Beeld

Jessica hoopt met het kraamcadeau Contact in Beeld, Baby Babbel, Peuter Praat en Kleuter Klets vele ouders blij te maken door mooie videobeelden, interessante uitleg en een prachtige herinnering op dvd.

Contact in Beeld verzorgt ook thema- gerichte ouderavonden, workshops en deskundigheidsbevordering voor professionals.