Cursus Dunstan Babytaal

Voor ouders

Huilen is het meest besproken thema van ouders met een pasgeborene! Als je baby veel huilt wil je graag je kleine helpen maar dat lukt niet altijd en dat is frustrerend en maakt je onzeker. Als je onderstaande zinnen herkent dan is de cursus Dunstan Babytaal wat voor jou (en je partner):

Dunstan Babytaal helpt jou je baby te begrijpen!

Zijn jullie zwanger of net bevallen van een baby en nieuwsgierig wat de geluiden en huiltjes van je baby betekenen? Pasgeboren baby’s maken vanaf de geboorte zogenoemde reflexgeluiden met een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, vermoeidheid, een vastzittend boertje, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden ontstaan door de nog actieve reflexen van baby’s. Alle pasgeborenen over de hele wereld laten deze geluiden horen! In de cursus leer je de vijf meest voorkomende geluiden herkennen. Hierdoor wordt het makkelijker om aan de behoeften van je baby tegemoet te komen. Dat is fijn voor je baby én voor jullie als gezin omdat je kleine niet onnodig lang zal huilen. Je krijgt tevens suggesties hóe je je baby kunt helpen zich weer lekker en ontspannen te voelen.

Na een maand of vier doven de reflexen langzaam uit en maken de geluiden plaats voor bewuste communicatie van je baby. Enne… zowel geschikt voor vaders als moeders!

Na de training:

Wanneer kan ik het beste de cursus volgen:

Het meest ideale moment om de cursus Dunstan Babytaal te volgen is wanneer je rond de 8 maanden zwanger bent. Je hebt dan meer energie om je de taal eigen te maken omdat je na het volgen van de cursus  nog kunt oefenen met de oefeningen die in het online cursusboek staan.

Wanneer je baby is geboren kun je de cursus ook prima volgen maar de ervaring leert dat je dan ook veel andere dingen aan je hoofd hebt en meer vermoeid bent. Het voordeel is dan wel dat je direct kunt oefenen op je eigen kindje! Zorg er wel voor dat je de cursus in de eerste vier maanden na de geboorte volgt. Dan zijn de geluiden en de specifieke kenmerken het beste te herkennen omdat de reflexen nog actief zijn!

Live online via Zoom

19.30 - 21.00 uur

Max 8 ouderparen

E 55,- partner gratis

Inschrijven voor de Groepscursus

Filters Sort results
Reset Apply
Datum
Dinsdag 10 januari 2023 – Cursus Dunstan Babytaal

Live online via Zoom

1,5 uur training

Prive-cursus

E 95,-

Inschrijven voor de Privecursus

Meldt je aan! Na inschrijven en betaling nemen wij contact met je op voor het maken van een afspraak.
Filters Sort results
Reset Apply
Prive-cursus Dunstan Babytaal

Had ik dit maar eerder geweten!

Huilen hoort er bij maar door de Dunstan Babytaal voel ik mij nu veel zelfverzekerder en kan ik onze dochter sneller rustig krijgen.

Ik voel minder stress en meer zelfvertrouwen

Mijn partner en ik kunnen nu allebei de geluiden van onze baby goed 'verstaan' en daardoor de zorg beter verdelen.

In plaats van te voeden gaan we nu luisteren.

Als we niet wisten waarom Fenna huilde dan ging ik haar voeden. Nu kunnen we gericht luisteren en blijkt dat ze vaak 'eh' laat horen.

Veel gestelde vragen ouders

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van bestaande videobeelden waar ouders en kinderen of professionals en kinderen op staan. Deze beelden worden met toestemming gedeeld tijdens de training. Om de privacy van de ouders, kinderen en professionals te waarborgen, wordt er geen replay aangeboden. 

Contact in Beeld geeft elke deelnemer een bewijs van deelname wanneer deze gewenst is. Je kunt dit na de training kenbaar maken. 

Gelukkig wordt in de evaluatieformulieren met enige regelmaat gemeld dat de training langer had mogen duren. Er is nog geen enkele keer genoemd dat de training te lang duurde. 

De training is gericht op de praktijk. Alle inzichten die je op doet kun je direct toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Sommige aspecten vergen wel wat oefening maar al doende leert men!

Sinds de allereerste training die Contact in Beeld geeft, wordt er altijd een evaluatieformulier aan de deelnemer gegeven zodat we goed op de hoogte zijn of de trainingen aansluiten op de behoefte van de deelnemers. In de testimonials kun je teruglezen hoe andere deelnemers de training hebben ervaren. 

Je hoeft niet handig te zijn met computers om deel te kunnen nemen aan de training. Je krijgt een link toegestuurd van Zoom en als je daar op klikt dan werkt het bijna automatisch! Het fijne is dat je vooraf aan de training de Zoom-link al even kunt uit proberen om te zien of hij bij jou ook goed werkt.
Het is van belang om wel een internetverbinding te hebben. 

Je hoeft geen eigen videobeelden te maken voor de training. Alle trainingen maken gebruik van gemaakte videobeelden uit de dagelijkse praktijk. 

De trainingen zijn gericht op baby’s en jonge kinderen echter… voor het aanleren van de basiscommunicatie maakt het niet heel veel verschil of je kijkt naar jonge kinderen tot 6 jaar of naar oudere kids (6 tot 12 jaar). Wanneer je werkt met pubers dan is deze training minder geschikt.

Jazeker. De hoofdwerkzaamheden van Contact in Beeld bestaan uit het geven van live en online incompany-trainingen. Heb je interesse in een incompany-training dan kun je me gerust bellen of mailen (verwijzing naar contactpagina). 
Naast incomany-trainingen voor professionals verzorgt Contact in Beeld ook ouderavonden voor instellingen.