Communiceren en omgaan met een onrustige of zieke baby vraagt om meer specifieke kennis.

In de training van Contact in Beeld krijg je helder welke behoeften een baby heeft in het contact wat jij als zorgprofessional met hem of haar hebt. Aan de hand van videobeelden wordt dit stap voor stap inzichtelijk. Je gaat kijken naar de vaak hele kleine signalen die een baby geeft om te communiceren en/of iets duidelijk te maken. Hierbij maakt een baby vooral gebruik van lichaamstaal. Door het inzoomen op zijn signalen kun je (nog) beter sensitief en responsief reageren op een baby. Dit bevordert de ontspanning en zijn algehele ontwikkeling.

Daarnaast ga je de zogeheten basiscommunicatie toepassen. De manier waarop jij communiceert met een baby maakt namelijk een wereld van verschil. Als je inzicht krijgt hoe de basiscommunicatie werkt, kun je deze bewust gaan inzetten waardoor je een baby die gestresst is snel kunt helpen ontspannen door de passende bouwstenen te gebruiken.

Door bovengenoemde inzichten op te doen kun je vervolgens de ouders van een baby deze informatie overdragen waardoor zij zich een competente ouder (blijven) voelen omdat ze weten wat ze voor hun kind kunnen betekenen bij onrust, ziekte en/of pijn. 

Naast het analyseren van videobeelden en het aanleren van de basiscommunicatie doe je kennis op over:

- Specifieke weetjes over de ontwikkeling van een baby

- Wat de stand van de handjes van een baby vertelt

- Welke invloed stress op de ontwikkeling van een baby heeft

- Wat zijn (jouw) krachten en valkuilen in het contact met een baby

- Hoe je een baby ondersteunt bij medische of vervelende handelingen

- Introductie Dunstan Babytaal (herkennen babygeluiden)

- Introductie invloed van conceptie, zwangerschap en bevalling op de ontwikkeling

Geef je op via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 21425050

Voor wie: kinderverpleegkundige, neonatologieverpleegkundige kinderarts, psycholoog, ambulant medewerker, medisch pedagogisch zorgverlener, obstetrieverpleegkundige, kraamverzorgende, psychosociaal medewerker en overige professionals die werken met 0 tot 2 jarigen en geinteresseerd zijn.


Wanneer: dinsdag 11 mei 2021
Kosten: E 80,- excl. BTW
Tijdstip: 14:00 - 17:00 uur
Waar: Vanuit je eigen huis achter de computer >
LIVE - online via Zoom
Deelnemers: Maximaal 15